Nainen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin takana

Apteekkari Tiina Vaitomaan apteekki viettää nyt helmikuun alussa 10-vuotisjuhlaa. Vuonna 2004 Tiina aloitti apteekkarina Ympyrätalon apteekissa. Vuodet eivät ole olleet pelkästään myötäisiä, vaan joukkoon on mahtunut monia erilaisia vaiheita. Apteekin nimikin on vaihtunut kahteen kertaan matkan varrella. Nykyinen Apteekki 360 Ympyrätalo syntyi, kun Tiina halusi saada kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin konseptinsa vielä paremmin esille. Ja mikä olisikaan parempi nimi kuvaamaan Ympyrätalon uniikkia muotoa sekä Tiinan kehittämää kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin konseptia – hyvinvoinnin ympyrä kun todellakin kattaa koko 360 astetta.

Tiinan tarkoituksena on alusta alkaen palvella asiakkaita monikanavaisesti edelläkävijyyteen pohjautuen. Apteekki 360 Ympyrätalo onkin ollut apteekkialalla todellinen ennakoivan hyvinvoinnin edelläkävijä. 

- Näen hyvinvoinnin kokonaisvaltaisesti. Kun ihminen voi hyvin, hänen kehonsa, mielensä ja henkinen tilansa ovat tasapainossa. Kutsunkin itseäni hyvinvointiapteekkariksi, Tiina kommentoi. 

Tiinan ainutlaatuinen matka hyvinvointiapteekkariksi alkoi vuosia sitten Rantasalmen apteekista ja on nyt saavuttanut huippunsa Helsingissä Ympyrätalon suojassa. Hänen työnsä ydinajatus on, että terveys ja hyvinvointi ovat kokonaisvaltaisia – ne käsittävät kehon, mielen sekä ajatusten tasapainon. 

- Haluan edistää ennakoivaa hyvinvointia ja opettaa ihmisille, kuinka tunnistaa kehon hiljaiset varoitussignaalit jopa ennen sairastumista, Tiina avaa konseptiaan.

- Apteekissani haluan tarjota ihmisille vaihtoehtoja. Kivjalka-apteekissani onkin jo kauan ollut mm. erilaisia hyvinvointia tukevia palveluita jalkaterapiasta laboratoriopalveluihin. Tarkoitukseni on tuoda myös nämä palvelut enemmän ja enemmän digitaalisiksi verkkokauppani Apteekki 360:n kautta. Verkkokaupastani saat myös reseptilääkkeet tilattua helposti ympäri Suomen. Ammattitaitoinen ja osaava henkilökuntani auttaa mielellään sinua kohti parempaa hyvinvointiasi, missä ikinä liikutkin. 

Tiinan pitää toimintakykyisenä ikigai eli onnellisen elämän taito

Ikigaista puhuttaessa Tiinan silmät alkavat loistaa. Olemme selkeästi jonkin todella tärkeän aiheen äärellä.

Tiinan hyvinvointiajattelua kuvaa hyvin japanilaisen ikigain ajatus elämän tarkoituksesta. Tältä pohjalta on muovautunut Apteekki 360:n ikigai, joka edistää asiakkaidensa terveyttä ja ennakoivaa hyvinvointia monipuolisesti sekä fyysisissä että digitaalisissa kanavissa. Tämä tarkoittaa tasapainon löytämistä neljän eri ikigai-elementin osalta, katso kuva alta. 

Sana ’iki’ merkitsee elämää ja ’gai’ tarkoittaa omien odotusten ja toiveiden toteutumista. Ikigain tavoittelun ja löytämisen sanotaankin tuovan elämään merkitystä ja onnea. Meillä kaikilla on olemassa ikigai, mutta sen löytäminen edellyttää kärsivällistä ja syvällistä itsetutkintaa.  

Tiina kertoo, että on tehnyt paljon työtä löytääkseen ja saavuttaakseen oman ikigainsa:

- Tärkeä ja paljon monipuolista viisautta sisältävä motto, johon olen tukeutunut monta kertaa on  ”terve mieli terveessä ruumiissa. ” Se muistuttaa siitä, että ruumis ja mieli ovat yhtä tärkeitä ja toisistaan riippuvaisia. Vireä, joustava, oppimiskykyinen mieli pitää ihmisen todistetusti nuorekkaana.

Yksi tärkeä ikigain oppi, jota Tiina noudattaa on:

- Älä syö itseäsi täyteen. Myös ruoan suhteen vähemmän on enemmän. Jos haluaa pysyä pitkään terveenä, syöminen täytyy lopettaa, ennen kuin vatsa on täysi.

Tässä Tiinaa on auttanut mm. ProLon®  – pätkäpaasto, jossa ateriat tulevat viidessä pienessä laatikossa (yksi jokaiselle päivälle). Ne sisältävät kasvipohjaisia keittoja, energiapatukoita, erilaisia välipaloja, juomia ja ravintolisiä, jotka kaikki on suunniteltu ja tutkittu perusteellisesti ravitsemaan kehoa ja edistämään positiivisia muutoksia.

Tiina todellakin elää oppiensa mukaan ja on tätä kautta todellinen inspiraation lähde. Tulevaisuudessa saammekin seurata Tiinan matkaa blogissamme ikigain ydinviestien äärellä. Tulemme jatkossa tässä blogissa käsittelemään ikigain eri osa-alueita. Uskommekin, että tämä matka tulee olemaan opettavainen kaikille teille, jotka tavoittelette terveyttä, hyvinvointia ja tasapainoa elämäänne. 

Tervetuloa mukaan mielenkiintoiselle matkalle!

Kuvaaja: Jeppe Tuomainen