Viisi vinkkiä vaivattomaan uneen

28.3.2023
Kirjoittanut Jasmin Penttinen

Epäsäännöllinen arki ja stressi vaikuttavat helposti nukahtamiseen ja uneen. Hyvä uutinen kuitenkin on, että pienillä arjen hyvinvointiteoilla sekä rentouttavalla iltarutiinilla on nopea positiivinen vaikutus uneen, palautumiseen ja stressinhallintaan.

Viisi vinkkiä vaivattomaan uneen

Kuten vanha sanonta kuuluu, nukkuminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Kunnon yöunet hoitavat sekä fyysistä terveyttä että mielen tasapainoa. Tärkein edellytys hyviin uniin on se, että keho ja mieli saavat rauhoittua ennen nukahtamista. Nyrkkisääntönä voi pitää, että muutamaa tuntia ennen nukkumaanmenoa olisi hyvä alkaa kiinnittää huomiota kehon rentoutumiseen ja ajatusten rauhoittamiseen.

1. Sinulle räätälöity hyvän yön resepti

Mikä tuo elämääsi tasapainoa ja rauhoittaa oloasi? Mielen ja kehon rentouttaminen osana iltarutiinia voi olla merkittävä teko hyvinvoinnillesi. Kokoa itsellesi sopiva hyvän yön resepti juuri sinun oloasi rentouttavista asioista.

2. Lämmin jalkakylpy helpottaa nukahtamista

Lämmin aromaterapeuttinen jalkakylpy helpottaa unen tuloa ja rentouttaa oloa. Jo 20 minuutin jalkakylpy saa jalkojen ääreisverenkierron vilkastumaan ja jalkaterät lämpiämään kehoa lämpöisemmäksi, mikä illalla nopeuttaa nukahtamista ja tukee unen laatua.

Englantilaisen hyvinvointisarja ilapothecaryn Magnesium & Amethyst Deep Relax Bath Soak -kylpysuola sisältää oloa rentouttavien luonnon raaka-aineiden lisäksi myös lihaksia rasituksesta palauttavaa magnesiumia. Jalkakylpy onkin kätevä keino hyödyntää magnesiumia kehon rentoutumiseen vatsaystävällisesti, sillä ihon kautta magnesium imeytyy elimistöön vatsaa ärsyttämättä.

3. Vie huomio kehon rauhoittamiseen

Unettomuus ja erilaiset uniongelmat pohjautuvat usein stressiin ja mielessä pyöriviin arjen huoliin. Ennen nukkumaanmenoa, pyri siirtämään huomio tietoisesti ajatusten virrasta kehon tuntemuksiin höllentääksesi oloasi. Syvennä pehmeästi hengitystäsi ja tarkkaile sen hermostoa rauhoittavaa vaikutusta. Voit myös painella korvanlehtien lukuisia kehoa rentouttavia akupisteitä kevyesti sormenpäiden välissä. Pystyt tehostamaan tämän kevyen paineluhieronnan rentouttavaa vaikutusta sipaisemalla oloa rauhoittavista, luonnon raaka-aineista valmistettua ilapothecary Calm Butterfly’s Soothing Balm -voidetta ohimoille, pulssipisteisiin ja rintaan ennen hierontaa.

4. Rentouta lihakset ja jumit

Stressi, kehon väsymys ja rasitukset vaikeuttavat nukahtamista ja heikentävät unen laatua. Liikunnalla tiedetään olevan positiivinen vaikutus stressin purkamiseen ja sitä kautta laadukkaaseen uneen. Vähintään puolen tunnin päivittäinen oleskelu luonnonvalossa edistää kehon luonnollista unirytmiä. Liikunta ulkoilmassa päiväsaikaan onkin loistava tapa valmistella kehoa unten maille.

Rentouttavassa iltarutiinissa kannattaa suosia lihaksia palauttavaa, rauhallista kehonhuoltoa, kuten joogaa, kevyttä venyttelyä tai hierontaa. Voit sipaista ihollesi myös kasvimaailman tunnetuista raaka-aineista valmistettua ilapothecary SOS Body Balm -monitoimivoidetta laukaisemaan lihasjännityksiä sekä jalkapohjiin rauhoittamaan oloa levollisille yöunille.

5. Luo makuuhuoneeseen seesteinen ilmapiiri


Iholla mukavalta tuntuvat vuodevaatteet sekä pimennetty, hiljainen ja viileä makuuhuone saattelee sinut mukavasti yöunille.

Kaikista aisteistamme tuoksuaisti on nopein tapa rauhoittaa oloa. ilapothecary Beat the Blues Room Spray on luonnollinen tuoksusuihke luomaan rauhallista tunnelmaa makuuhuoneeseen ja rentouttamaan oloasi ennen nukkumaan menoa. Siihen on koottu maailman tunnetuimmat 100 % luonnolliset oloa rentouttavat ja stressiä helpottavat laadukkaat eteeriset öljyt yhteen pulloon. Yksi suihkaus maadoittavaa aromaterapiaa sängyn ylle saattelee sinut leppoisasti mukaville yöunille.