Kirjoittanut Jasmin Penttinen

UUTTA! Maitohappobakteerit suun hyvinvointiin*

Suussamme asuu suoliston jälkeen eniten bakteereita. Suun mikrobisto koostuu luonnostaan yli 700 bakteerilajista, jotka ylläpitävät tasapainoa. Tasapaino voi järkkyä muun muassa huonon suuhygienian, epäterveellisten ruokailutottumusten, tupakoinnin, sokeripitoisten juomien ja ruokien napostelun vuoksi.

Maitohappobakteereilla eli probiooteilla voidaan tasapainottaa suun bakteeristoa ja vahvistaa suun omia puolustusmekanismeja. Tutkimusten mukaan imeskeltävä maitohappobakteerivalmiste voi ehkäistä plakkia ja ientulehdusta sekä pahanhajuista hengitystä**.

Lactobacillus reuteri –maitohappobakteeri tuttu nimi, monipuoliset hyödyt

Lactobacillus reuteri tunnetaan yhtenä eniten tutkituista maitohappobakteereista. Se on ihmiselle luontainen mikro-organismi, joka voi tarjota monia terveyshyötyjä, ja se voi olla avain myös parempaan suun terveyteen. Lactobacillus reuteri Prodentis® on maailman tutkituin maitohappobakteerikanta suun terveyteen, josta on tehty yli 50 julkaistua, kliinistä tutkimusta. L.reuteri Prodentis on kahden suun luontaiseen mikrobistoon kuuluvan (L.reuteri DSM 17938 ja L.reuteri ATCC PTA 5289) -maitohappobakteerikannan toisiaan täydentävä yhdistelmä ja turvallinen käyttää joko kuurina tai pidempiaikaisesti.

BioGaia Prodentis -imeskelytabletti otetaan 1-2 kertaa päivässä mielellään hampaiden pesun jälkeen ja annetaan sulaa hitaasti suussa. Yksi imeskelytabletti sisältää
vähintään 200 miljoonaa CFU-yksikköä*** eläviä L.reuteri Prodentis bakteereita. Kaksi makua: raikas piparminttu sekä omena. Omenanmakuinen Prodentis Kids-imeskelytabletti sisältää myös ksylitolia lasten suun ja hampaiden hyväksi. Valmiste on hellävarainen hammaskiilteelle sekä suun hyödyllisille bakteereille.

*Sellaisten elintarvikkeiden nauttiminen, jotka sisältävät isomaltia ja ksylitolia sokerin sijaan edistävät hampaiden mineralisaation ylläpitoa.

**Heikka,
Duodecim, Terve suu.

***
colony forming units