Kirjoittanut Jasmin Penttinen

UBIKINONI KANTAA RUUHKAVUOSINA

Pieniä voimalaitoksia, mitokondrioita, löytyy kaikista elimistömme soluista. Ne käyttävät ruokamme ravintoaineita ja tuottavat energiaa elimistön kaikkia toimintoja varten. Mitokondrioiden toimintaa voidaan tukea korkealaatuisella ubikinonilisällä.

Lihasten toiminnalle välttämätön Q10

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on elimistön energiatuotannolle välttämätön vitamiinin kaltainen
yhdiste, jota esiintyy ihmisen kaikissa soluissa, mm. lihassoluissa. Mitä enemmän solu tarvitsee energiaa, sitä enemmän ubikinoni merkitys kasvaa. Keho tuottaa ubikinonia itse, mutta maksassa tapahtuva tuotanto alkaa hidastua ikääntymisen myötä. Myös sairaudet, stressi ja eräiden lääkeaineiden kuten esimerkiksi kolesterolilääkkeiden käyttö tyhjentävät kehon ubikinonivarastoja. Ubikinonin puute havaitaan usein ensimmmäiseksi väsymyksenä, heikkoutena ja lihaskipuina.

Ubikinoni vai ubikinoli

Ubikinonia on elimistössä sen kahdessa muodossa ubikinonina ja ubikinolina. Suurimmalla osalla ihmisistä ubikinonin muuntuminen ubikinoliksi toimii hyvin ja sen pitoisuus plasmassa kohoaa hyvälle tasolle. Pienellä osalla ihmisistä synteesi ei ole täydellinen tai se on heikentynyt, jolloin riittävän pitoisuuden turvaamiseksi on parasta käyttää valmiita ubikinolikapseleita.

Suoja stressin haitallisia vaikutuksia vastaan

Ihmiset kärsivät voimakkaasta stressistä ja uupumuksesta ja tuntevat usein itsensä loppuun palaneiksi ja uupuneiksi. Myös nuoremmat kokevat uuvuttavaa stressiä erityisesti ruuhkavuosien aikana. Sopiva määrä stressiä motivoi ihmistä, mutta pitkäkestoinen stressi kuormittaa ja vahingoittaa terveyttä. Stressitilanteissa tarvitaan enemmän ravinteita, jotka tukevat kehoa tärkeissä aineenvaihdunnan toiminnoissa. Ubikinoni auttaa ehkäisemään pitkittyneen stressin aiheuttamia, terveydelle haitallisia vaikutuksia. Se edistää solujen terveyttä, parantaa solujen energiantuotantoa ja lisää suorituskykyä. Sen lisäksi ubikinoni vähentää stressin aiheuttamaa kroonista väsymystä.

Dokumentoidusti imeytyvä ubikinoni

Bio-Qinon Q10 sisältää luonnollista ubikinonia ja B2-vitamiina, joka edistää energia-aineenvaihduntaa ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Tähän tavoitteeseen päästään yleensä yhdellä 100 mg:n kapselilla. Mikäli tarvitaan useampia kapseleita, ne suositellaan otettavan muutaman tunnin välein, mielellään aamupäivän aikana ja ruokailujen yhteydessä. Bio-Qinon Q10 on dokumentoidusti hyvin imeytyvä ubikinonivalmiste. Korkea laatu aikaansaadaan lääketehtaassa patentoidulla valmistusmenetelmällä.

Lähteet: Jarmo Hörkkö, terveystuoteasiantuntija