Systane®- silmätippojen ABC: Opas kuivien silmien hoitoon

Systane silmätipoista apua kuivasilmäisyyteen


Mitä on kuivasilmäisyys?

Kuivasilmäisyys on tila, jossa silmät eivät tuota tarpeeksi kyynelnestettä tai kyynelneste haihtuu liian nopeasti. Tämä ei ainoastaan jätä silmiämme kuiviksi ja ärtyneiksi, vaan voi myös heikentää näköä ja tehdä arkipäiväisistä tehtävistä haastavia.

Kuivasilmäisyyden oireita ovat muun muassa polttelu, kutina ja jopa valonarkuus sekä silmien lisääntynyt räpyttely. Muita oireita voivat olla vetistelevät silmät, silmien väsyminen, kirvely ja kuivuuden tai hiekan tunne silmissä.

Systane®-silmätipat tarjoavat tehokkaan ratkaisun näihin oireisiin, kosteuttaen ja rauhoittaen kuivia silmiä ja edistäen niiden terveyttä. Käyttämällä Systane®-silmätippoja säännöllisesti, voit auttaa suojelemaan silmiäsi kuivasilmäisyyden aiheuttamilta oireilta ja parantamaan elämänlaatuasi.

Silmien vetistely

Ironista kyllä, yksi kuivasilmäisyyden yleisimmistä oireista on silmien liiallinen vetistyminen. Tämä tapahtuu, kun silmät pyrkivät kompensoimaan kuivuutta tuottamalla enemmän kyynelnestettä, joka kuitenkin on usein laadultaan huonompaa, eikä kykene kosteuttamaan silmänpintaa tehokkaasti.

Näön hämärtyminen

Kyynelnesteen puute tai sen heikko laatu voi häiritä silmän kykyä tarkentaa, mikä johtaa tilapäiseen näön hämärtymiseen. Tämä oire voi vaihdella päivän aikana ja se on usein voimakkaampaa pitkäkestoisen näyttöpäätetyön jälkeen.

Polte ja kirvely

Kuivasilmäisyyden aiheuttama polte ja kirvely ovat yleisiä oireita, jotka johtuvat silmänpinnan mikroskooppisista vaurioista. Nämä oireet voivat pahentua ilmastointilaitteiden tai tuulettimien läheisyydessä, jotka voivat nopeuttaa kyynelnesteen haihtumista.

Ärsytys ja kutina

Silmien kuivuus voi aiheuttaa tuntuvaa ärsytystä ja kutinaa, mikä saa aikaan tarpeen hieroa silmiä. Vaikka hetkellinen helpotus voi tuntua hyvältä, silmien hankaaminen voi pahentaa oireita ja aiheuttaa lisävaurioita.

Silmien väsyminen

Toistuva silmien kuivuus ja siihen liittyvät oireet voivat johtaa silmien nopeaan väsymiseen. Tämä voi tehdä pitkäkestoisesta keskittymistä vaativista tehtävistä, kuten lukemisesta tai tietokoneella työskentelystä haastavaa.

 

 

 

Kuivasilmäisyyden yleisimmät syyt

Kuivasilmäisyydellä voi olla monia eri syitä.

 • Kuivasilmäisyys on yleinen vaiva, joka vaikuttaa laajasti eri ihmisryhmiin, mutta tietyt tekijät, kuten sukupuoli, etnisyys, ja elämäntavat voivat lisätä alttiutta kuivasilmäisyydelle.
 • Naiset ovat erityisen alttiita kuivasilmäisyydelle, mikä johtuu suurelta osin hormonaalisten muutosten vaikutuksesta. Raskaus, ehkäisypillereiden käyttö ja vaihdevuodet voivat kaikki häiritä hormonitasapainoa ja vaikuttaa kyynelnesteen eritykseen, mikä tekee silmistä kuivat ja ärsyyntyneet.
 • Ikääntyminen on luonnollinen tekijä, joka vähentää kyynelnesteen eritystä. American Optometric Association suosittelee yli 60-vuotiaille säännöllisiä silmätutkimuksia, mikä korostaa ikääntymisen vaikutusta silmäterveyteen ja kuivasilmäisyyden ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.
 • Ympäristöllä on merkittävä vaikutus kuivasilmäisyyden esiintymiseen. Alhainen ilmankosteus, talven kuiva ilma ja tuuli voivat kaikki pahentaa oireita. Lisäksi saasteet, kuten otsoni, voivat vaikuttaa kyynelrauhasiin, vähentäen kyynelnesteen tuotantoa ja laatua.
 • Digitaalisten laitteiden pitkäaikainen käyttö on nykyaikainen riskitekijä, joka vaatii huomiota. Näyttöpäätetyö vähentää silmänräpäytystiheyttä, mikä johtaa riittämättömään silmien voiteluun ja kuivasilmäisyyden oireisiin.
 • Piilolinssit voivat myös olla riskitekijä, erityisesti jos niitä ei puhdisteta ja hoideta asianmukaisesti. On tärkeää noudattaa piilolinssien hoito-ohjeita, jotta vältetään kuivasilmäisyyden kehittyminen.
 • Tietyt lääkkeet, kuten antihistamiinit ja masennuslääkkeet sekä silmäkirurgiset toimenpiteet voivat lisätä kuivasilmäisyyden riskiä.

Silmätippojen rooli kuivasilmäisyyden hoidossa

Kuivasilmäisyyden oireita voidaan hoitaa käyttämällä säännöllisesti ns. keinokyyneleitä. Systanelta löytyy valikoimastaan esimerkiksi monenlaisia silmätippoja kuiville silmille. Silmätipat kosteuttavat silmiä, tuovat välitöntä helpotusta kuivuuteen ja suojaavat silmän pintaa. Olennaisinta on valita oikeantyyppiset tipat: jotkut sisältävät säilöntäaineita, jotka voivat ärsyttää herkkiä silmiä pitkäaikaisessa käytössä, kun taas toiset ovat säilöntäaineettomia ja sopivat paremmin jatkuvaan käyttöön.

 

Systane silmätipat auttavat kuivasilmäisyyteen

 

Miten valita oikeat silmätipat?

Ensimmäinen askel oikeiden silmätippojen valinnassa on ymmärtää, miksi niitä tarvitset. Onko kyse kuivasilmäisyydestä, punoituksesta, allergioista vai jostain muusta?

 • Kosteuttavat silmätipat ovat ihanteellisia lievittämään kuivasilmäisyyden oireita.
 • Säilöntäaineettomat silmätipat sopivat erityisen hyvin herkille silmille tai silloin, kun silmätippoja tarvitaan usein.
 • Allergialääkkeitä sisältävät silmätipat tarjoavat helpotusta allergiaoireisiin, kuten kutinaan ja punoitukseen.
 • Anti-inflammatoriset silmätipat voivat auttaa hoitamaan tulehduksesta johtuvia silmäongelmia, mutta ne vaativat yleensä lääkärin määräyksen.

Systane®-tuotesarja on erityisesti suunniteltu vastaamaan kuivasilmäisyydestä kärsivien erilaisiin tarpeisiin. Tippoja on saatavilla useita erilaisia ja erilaisiin tarpeisiin tarkoitettuja. Voit valita nopeavaikutteisen, pitkäkestoisen tai all-in-one-avun, jotta kuivasilmäisyys ei haittaa menoasi. Systane® on kuluttajille tarkoitettujen keinokyynelten maailman johtava tuotemerkki ja ne sisältävät ainutlaatuisen, patentoidun HP-Guar-nimisen ainesosan.

Oikean tuotteen valitseminen on vasta puoli matkaa – myös oikeaoppinen käyttö ja säilytys ovat tärkeitä. Noudata pakkauksen ohjeita ja vältä pullosuuttimen koskettamista välttääksesi kontaminaation. Muista myös tarkistaa viimeinen käyttöpäivä ja säilytysohjeet, jotta silmätipat pysyvät turvallisina ja tehokkaina koko käyttöajan.

Tilaa Systane silmätippoja helposti Apteekki 360:sta nopealla ja edullisella toimituksella!