Suurin osa suomalaisista kamppailee ihon ja päänahan kuivuuden kanssa

linola forte shampoo

Noin 70% eli 2,2 miljoonaa 30–75-vuotiasta suomalaista kohtaa kuivan tai ärtyneen ihon ja päänahan haasteita, joista yleisimpiä ovat kutina ja hilseily. Nämä oireet korostuvat talvisin, mutta 34 prosentille ne ovat tuttuja läpi vuoden.

Ihotautilääkäri Hanna Raitio päivittäin näkee potilaita

Ihotautilääkäri (LT, erikois lääkäri, dosentti) Hanna Raitio päivittäin näkee vastaanotollaan potilaita, jotka ovat erityisen haavoittuvaisia kuivalle ja kutiavalle iholle. Raitio mainitsee päänahan alueen yleisimmiksi vaivoiksi kutinan, kuivuuden, rasvoittumisen, hilseilyn, punoituksen ja hiustenlähdön.

Mitkä asiat vaikuttavat päänahan kuivuuteen?

Päänahan hilseilyn syynä voi usein olla ihon kuivuus tai atopiataipumus. Kuiva atooppinen iho reagoi voimakkaasti liiallisiin shampoopesuihin ja tietyt hiusten muotoilutuotteet voivat kerääntyessään päänahkaan aiheuttaa ärsytystä.

Linola-tuotteet kuivan ja herkän päänahan hoidossa

Linolihappoa sisältävät Linola Forte -shampoo ja Linola Forte -hoitoliuos ovat tehokkaita apuvälineitä kuivan ja herkän päänahan hoidossa.

Linola-tuotteet, kuten Linola Shampoo ja Linola Forte Shampoo, rauhoittavat kutinaa ja edistävät ihon terveyttä ainesosillaan, jotka sisältävät linolihappoa, mentolia ja auringonhattu-uutetta.

Ne ovat erinomaisia lisätukia lääkehoidon rinnalla käytettäviksi, kun pyritään lievittämään päänahan kuivuudesta, kiristystunteesta ja hilseilystä johtuvia ongelmia.

Myös suositut Linola Suojaava Balsami sekä Linola Kasvovoide on mainittava, sillä niiden ainutlaatuinen koostumus tukee ihon luonnollista suojabarriääriä ja on ihanteellinen kuivan ihon päivittäiseen hoitoon, tarjoten näin kokonaisvaltaista apua ihon ja päänahan kuivuuteen.

Tutkimuslähde: Taloustutkimus 2022, "Kuivan tai ärtyneen ihon ja päänahan ongelmat ja hoito Suomessa", Sirkku Keski-Hallila.

Linola forte shampoo