Kosmetologin vinkit talvi-ihon hoitoon - Apteekki 360 Helsinki - Verkkoapteekki
121 Ihoklinikka Apteekki 360 Ympyrätalo

Kosmetologin vinkit talvi-ihon hoitoon

Suomen talvi tuo omat haasteensa ihonhoitoon. 

Talvella ilman kosteus on vähäistä. Lämmityksen kuivattama huoneilma ja pitkät kuumat suihkut kuivattavat ihoa, jonka seurauksena iho voi kiristää, hilseillä ja punoittaa.

Joskus pienilläkin muutoksilla voi auttaa ihoa voimaan hyvin talvella. Tässä muutamia vinkkejä avuksi. Nappaa sopivimmat tai vaikka kaikki vinkit käyttöösi ja nauti heleästä kosteutetusta ihosta!

  1.  Kasvojen puhdistusaineen ei tarvitse olla yhtä pesevä kuin kesällä, etenkään jos teet kaksoispuhdistuksen. Vaihda geelimäinen tuote maitomaiseen, jos koet ihon kiristävän pesun jälkeen. Vartalolla öljymäiset sekä maitomaiset puhdistustuotteet pesevät hellävaraisesti samalla raviten ihoa. Kasvojen aamupesusta voi myös hyvin tinkiä talvella, jos iho ei ole rasvainen.

  2. Lisää kosteutta voiteen alle. Aina ei ole tarvetta vaihtaa tuhdimpaan voiteeseen, vaan voit lisätä kosteutta kerrostaen iholle ennen voidetta. Kosteuttavilla kasvovesillä ja seerumeilla saat sidottua kosteutta takaisin kuivaan ihoon. Humektantit, kuten glyseriini ja hyaluronihappo sitovat itseensä rutkasti vettä suhteessa omaan molekyylipainoonsa. Molemmat raaka-aineet ovat hyvin suosittuja kosteuttavissa tuotteissa ja syystäkin. On hyvä muistaa, että voiteen tarkoitus on pitää kosteus ihossa, kun taas seerumit ja kasvovedet vain kosteuttavat ihoa ja tarvitsevat voiteen kiinnittämään.

  3. Säännöllinen kuorinta auttaa tuotteita imeytymään. Moni kokee pintakuivuutta etenkin talvisin. Kuiva ilma on ilmeinen tekijä, ja toinen on kertynyt kuollut ihosolukko, joka takaa pintakuivan ihon talvella. Iho uudistaa itseään jatkuvasti ja talvella käytettävät paksummat voiteet voivat ns. liimata tätä solukkoa ihoon. Seurauksena iho voi näyttää samealta, tuntua karhealta tai jopa hilseillä. Nykyään suositaan kemiallisia kuorintoja myös kotona. Valikoimastamme löytyy niin herkälle iholle sopivia PHA-happokuorintoja, kuin tehokkaampia tuloksia kaipaavalle AHA- ja BHA-happoja.

  4. Ihon ollessa selvästi ärtynyt on tärkeää välttää ihon liikahoitamista. Ihon lipidibarriäärin ollessa heikko on keskityttävä sen vahvistamiseen. Tässä kohtaa on suositeltavaa kokeilla paksumpaa voidetta, jossa on ihoa korjaavia raaka-aineita, kuten B5-vitamiinia, BTB13:sta, EGF:ää (Epidermal Growth Factor) sekä suojaavia raaka-aineita, kuten keramideja ja omega-rasvahappoja.

  5. Tiesitkö, että kasvohoito voi auttaa ihoa sopeutumaan uuteen säähän? Moni kosmetologi suosittelee kasvohoitoa vuodenaikojen vaihtuessa. Kosmetologimme Ihoklinikalta hoitavat ihoa aina yksilöllisesti ihon tarpeen mukaan. Näin talvella voi olla tarve sarjahoidolle, jos ihon pinnalle on kertynyt paljon kuollutta ihosolukkoa tai iho on kovin kuiva.
Tule ilmaiseen Kosmetologin konsultaatioon katsomaan sopivat kotihoitotuotteet tai varaa aikasi kasvohoitoon!
p.s Muistathan että, pakkassäällä on tärkeää antaa ihonhoitotuotteiden imeytyä ennen ulkoilmalle altistumista vähintään puoli tuontia. Aloita siis ihonhoidolla, jos aamuisin on kiireinen aikataulu. Lisäksi puuterilla saa pientä lisäsuojaa kovalta pakkaselta.