Korvien rei'itys

29.5.2023

Korvien rei'itys herättää monissa perheissä keskustelua.

Korvien rei’ityksen oikeaan, sallittuun tai turvalliseen ikärajaan ei ole yhtä vastausta. Apteekki 360:ssa korvareikiä tehdään seitsemästä ikävuodesta ylöspäin vapaan korvalehden alueelle. Jotta kokemus on kaikille hyvä ja turvallinen, on alle 18-vuotiaan mukana oltava huoltaja tai perheelle tuttu muu aikuinen.  

Apteekki 360:ssa korvat rei’itetään Blomdahl Medical -menetelmällä. Sen etuihin kuuluvat korkea turvallisuus ja ihosiedettävyys. Rei’ityksiä Ihoklinikallamme tekevät ammattikosmetologit, jotka ovat saaneet lisäkoulutuksen Blomdahl-rei’ityksiin. 

Apteekkimme rei’ityspalvelu alkaa siitä, että varmistamme vielä yhdessä ajankohdan sopivuuden asiakkaan elämään. Esimerkiksi uiminen, saunominen ja urheilu eivät välttämättä ole esteitä, mutta jos tiedossa on, että korut on ensimmäisten kuuden viikon aikana edes hetkeksi poistettava, ajoitusta on parasta siirtää.

Rei’itystilanteessa korviin laitetaan harjoituskorut, joiden lukko ei mene korvalehteen kiinni vaan jää varren päähän. Tämä ja kirurginen valmistusmateriaali takaavat, että ensikorujen allergiariski on miltei olematon ja että paraneminen tapahtuu nopeasti. 

Oikean lävistyskohdan määrittely on vaihe, jossa emme kiirehdi. Apteekissa emme lävistä korvalehden kohtia, missä on havaittavissa jotain tavallisesta poikkeavaa, mutta muuten asiakkaalla on suuri sananvalta paikan valinnassa. 

Kun huolelliset alkuvalmistelut on tehty, on aika laittaa korut korviin. Se tapahtuu pienellä lävistysinstrumentilla. Toimenpide on nopea eikä useimpien mielestä satu.

Heti laittamisen jälkeen korvia hieman kuumottaa ja tykyttää muutamista minuuteista tunteihin. Tästä huolimatta korvakorun koskettelu on tulehdusriskin vuoksi silloin kielletty. Viimeistään seuraavana aamuna voi peseytyä, kunhan korvat kuivaa huolella.

Alkoholipitoiset desinfiointiaineet eivät ole paras tapa huolehtia juuri rei’itetystä ihosta. Blomdahl- suolaliuosliinojen napakka materiaali sen sijaan saavuttaa helposti myös korvalehden ja korun välisen ihon. 24 yksittäispakatun liinan pakkaus helpottaa reikien puhdistamista 12 päivän ajan, eli juuri niin kauan kuin tehostettu ilta- ja aamuhygienia ovat tarpeen. Jos puhdistusliinoja tai suolaliuosta ei ole, iho pestään korvalehden molemmin puolin kahdesti päivässä suihkugeelillä ja vedellä ja kuivataan hyvin. 

Harjoituskoruja pidetään korvissa kuutisen viikkoa, jolloin korvalehdet pidetään edelleen mahdollisimman puhtaina ja kuivina. Ihan alussa kannattaa olla varovainen myös pukiessa. Jos esimerkiksi urheillessa on riski, että korvalehdet tarttuvat johonkin, ne kannattaa suojata hetkellisesti ihoteipillä. 

Kun tulee aika vaihtaa oikeisiin korvakoruihin, ovat harkkakorut saattaneet jämähtää tiukasti kiinni. Niiden irroittamisessa on oltava varovainen, sillä rei’ietty iho repeytyy ja vaurioituu herkästi jopa noin vuoden ajan. Jos tuntuu, etteivät korut kertakaikkiaan irtoa, varaa aika Ihoklinikallemme. 

4 X APUA!

  1. Unohdin, kuinka minua ohjeistettiin hoitamaan reikiä! Rei’itystilanne on jännittävä ja asiaa tulee paljon. Siksi annamme reikien jälkihoito-ohjeet asiakkaan mukaan aina myös kirjallisesti. 
  2. En osaa päättää, mihin kohtiin reiät pitäisi laittaa! Korvat eivät ole identtiset eikä reikiä koskaan saa täysin samoihin kohtiin. Asiaa ei kannata ylianalysoida, sillä silmä tottuu ja korvien muotokin muuttuu hiukan vuosien myötä. 
  3. Tulin katumapäälle! Anna reikien kasvaa umpeen. Ensiviikkoina näin tapahtuu nopeasti.
  4. Korvat alkoivat kuumottaa ja kutista, kun vaihdoin harkkakorut kultakorviksiin! Myös jalometalleissa on epäpuhtauksia. Koska kontaktiallergian kehittyminen on yleisintä ensimmäisen vuoden aikana, on turvallisin materiaali silloin kirurginen hopea tai muovi.

    Voit kääntyä kosmetologiemme puoleen kaikissa aihetta koskevissa kysymyksissä niin ennen kuin jälkeen rei’ityksen. Jos asia vaikkapa kiinnostaa mutta jännitys uhkaa tulla tielle, mainitse siitä meille jo varausvaiheessa. Pelossa ei ole mitään noloa, ja ammattitaitoomme kuuluu lievittää sitä varmalla tekemisellä ja turvallisella tunnelmalla.