Ihonhoidon askeleet kesään

Toimiva ihonhoitorutiini suojaa ihoa ja varmistaa, että se on tulevaisuudessakin terve ja kaunis. Auringossa iho kuivuu normaalia herkemmin ja auringon haitalliset UV-säteet vahingoittavat ihon rakennetta altistaen mm. ihon ennenaikaiselle ikääntymiselle ja syöville. 
 
1. Käytä aurinkovoidetta päivittäin

Ihon suojaaminen on ensiarvoisen tärkeää ihon terveyden ylläpitämisessä. Valitse itsellesi mieluinen koostumus niin tuotetta tulee varmasti käytettyä. Kasvoille aurinkovoidetta tulee levittää vajaa teelusikallinen (5ml) ja vartalolle kämmenellinen (30-35ml). Suojakertoimen on hyvä olla korkea, jos ulkoilee paljon. Voidetta tulee lisätä pitkin päivää, jotta suoja pysyy. Nykyisin markkinoilla on kevyitä ja hyvin iholla pysyviä aurinkosuojia, niin fysikaalisilla kuin kemiallisilla filttereillä.
 
2. Puhdista iho hyvin

Aurinkovoide on syytä pestä illalla hyvin pois. Näin iho saa hengittää ja vältytään ihon tukkeumilta ja ihoärsytykseltä, mitä lian ja aurinkotuotteen yhdistelmä voi aiheuttaa. Valitse hellävarainen puhdistusaine, joka ei kuivata ihoa. Puhdistusöljy tai maitomainen puhdistusaine on hellävarainen iholle ja hajottaa myös vedenkestävän aurinkosuojan vaivatta ilman hankausta. Joskus kasvojen ihon tarpeet ovat eri kuin vartalon ja silloin on syytä valita kasvoille ja vartalolle omat tuotteet. Paras tapa poistaa aurinkosuoja kasvoilta on tehdä kaksoispuhdistus. Ensin aurinkosuoja, lika sekä mahdollinen meikki liuotetaan öljypohjaisella puhdistustuotteella. Sen jälkeen oman ihotyypin mukaan valittu toinen puhdistustuote pääsee puhdistamaan ja hoitamaan ihoa syvemmältä. Tuloksena puhdas ja terve iho!

3. Muista kosteutus

Aurinko kuivattaa ihoa ja siksi sen kosteuttaminen on tärkeää myös kesällä. Kevyet emulsiot ovat omiaan kesähelteillä, sillä ne imeytyvät voidemaista koostumusta paremmin. Myös kosteuttavat suihkeet on ihanan raikastavia ja virkistävät kesken päivää.
Juomalla riittävästi vettä voit auttaa ihon kosteustasapainon säilymistä!

4. Kuori ihoa säännöllisesti

Säännöllinen kuorinta saa ihon hehkumaan! Kuorinta poistaa kuolleita ihosoluja ja tehostaa verenkiertoa. Näin se tasoittaa ihon sävyä ja auttaa tuotteita imeytymään paremmin. Vartaloa olisi hyvä kuoria noin 1-2 kertaa viikossa. Säännöllinen kuorinta auttaa pitämään ihon sileänä ja tasaisena. Kuorintakinnas on helppo vaihtoehto vartalon kuorintaan, sitä voi käyttää kuivaharjaukseen tai suihkussa. Palanutta tai ärtynyttä ihoa ei pidä kuoria. 

5. Turvallinen rusketus

Itseruskettavilla saa kauniin päivetyksen turvallisesti ja nopeasti. Atopik Asteittain päivettävä vartalovoide antaa luonnollisen pehmeän sävyn. Sen vaikuttava aine saadaan sokeriruo'osta, joten se sopii myös herkkäihoiselle. Ihon kuoriminen ennen itseruskettavaa saa rusketuksen kestämään pidempään ja auttaa saamaan tasaisen lopputuloksen. Säännöllisellä kosteutuksella saa pidennettyä rusketuksen kestoa.