Carmolis on yrttivalmisteiden klassikko

Kylmän kauden tehotuotteena tunnetut Carmolis Yrttipat helpottavat takuuvarmasti, jos olo tuntuu uhkaavasti tukkoiselta. Moni onkin todennut parhaaksi pitää perinteikästä Carmolis-pulloa kotona aina varalla, jotta helpotus on tarpeen tullen heti saatavilla.

Carmolis on yrttivalmisteiden ehdoton klassikko

Se on kuulunut suomalaiskotien varustukseen jo yli 30 vuoden ajan. Carmolis-tuotteita käytetään usein ensisijaisesti hengitysteiden avaamiseen, mutta myös tukemaan ruuansulatusta ja rentouttamaan rasittuneita lihaksia.

Taustalla ikivanha resepti

Karmeliittaveljeskunnan munkit valmistivat Carmoliksen esikuvana olleita yrttitippoja jo 1600-luvulla. Aitojen Carmolis Yrttitippojen tehon perustana ovat edelleen alkuperäiset 11 yrttiä: piparminttu, laventeli, kaneli, neilikka, sitruunamelissa, muskotti, salvia, sitruunaruoho, anis, sitruuna ja timjami. Kaikkia näitä yrttejä on käytetty myös yksittäin hengitysteiden ja vatsan hyvinvointiin.

Monipuolinen apu hengitysteille ja kurkulle – käytä näin

Carmolis Yrttitippojen tehokkaat eteeriset öljyt avaavat hengitystiet nopeasti. Lisää Carmolista reilut 10 tippaa höyryävän kuumaan yrttiteehen tai hunajalla maustettuun kuumaan veteen. Kuuma juoma ja siitä haihtuvien öljyjen höyryt tehostavat yrttien vaikutusta nenän ja nielun limakalvoilla.

Klassikkotapa hyötyä eteeristen öljyjen vaikutuksista on laakeasta astiasta höyryhengitettynä. Annos: 10 tippaa / 1 dl kuumaa vettä laakeaan astiaan. Suosittelemme tätä lämpimästi myös uusille Carmoliksen käyttäjille. Sopii myös lapsille.

Käheä kurkku puolestaan hyötyy Carmoliksella kurlauksesta; kokeile kurlata 30 sekuntia vedellä, johon on sekoitettu 10-20 tippaa Carmolis Yrttitippoja. Tämän jälkeen helpottaa kummasti ja ääni kulkee paremmin.

Tipat kotivaraksi – huippukätevä suihke mukaan

Yrttitippoja voi olla hankala käyttää, kun on liikenteessä. Tällöin näppärintä on pitää mukana Carmolis Yrttisuihketta, joka on kätevä suihkemuoto perinteisistä Yrttitipoista. Koostumus näillä kahdella tuotteella on aivan sama. Suihkaus suuhun helpottaa käheää kurkkua ja kirkastaa äänen hetkessä. Sopii erinomaisesti palaveriputkiin, puhetyöläisille ja esimerkiksi laulajille. Yrttisuihkeella myös hengitys raikastuu välittömästi.

Vuosien saatossa Carmoliksen ympärille on kasvanut kokonainen tuoteperhe kurkkukaramelleja ja yrttipastilleja. Ne kaikki sisältävät vaihtelevina pitoisuuksina samaa 11 yrtin ainutlaatuista Carmolis-yrttiyhdistelmää kuin Yrttitipatkin. Valikoimasta löytyy suomalaisten suosikkimakuja, kuten tervanmakuiset kurkkukaramellit ja lakritsinmakuiset kurkkukaramellit, ja varsinkin pastilleista runsaasti myös sokerittomia vaihtoehtoja. Pastillit löytyvät myös valikoimasta.